En resgalen mamma...

Långfredag 22/4

Kategori: Allmänt

Långfredag!!! Ja det stämmer VERKLIGEN!! Men man vakna till ett underbart väder. Stolar åkte snabbt ut på altanen. Va lite kyliga vindar till en början, men sen vart det kanon. Det slutade med att det var jag,Estelle,Nikita ,Celine och Tanya som låg där ute och myste.Efter lunch körde Neoh sitt race där ute. Han verkligen ÄLSKAR att vara ute. Så härligt att se honom verkligen. Sprungit runt som en galnining hahaha. Tony fixade med bilen och där va Neoh oxå å pulade. Värsta grabben!!! Ja så stackars Tanya, hon skulle iväg till jobbet i Sundsvall och vi kom på i sista sekund att de va LÅNGFREDAG, det innebär ju att inte alla tåg går. Så hon gjorde nog ett rekord med att duscha och hinna med tåg. Jag beundrar denna människa verkligen. Hon gör allt för att komma till sitt jobb. 10 mil bort!!! Ja annars har vi inte gjort så mycket, funderade på om vi skulle grilla,men det vart tacos istället. Tim jobbade till 17 så vi tog tacos då istället. Blir väl grillat i morron istället om vädrets gudar är med oss. Ja nu så sitter vi här i soffan och kollar på Idiana Jones och det sista korståget.Småttingarna ,Tony och Tim sitter och tuggar i sig nachos,philadelfiaost och sweetchilisås. Nåt jag åt första gången hemma hos Maria . Riktigt gott alltså!!! verkligen nåt att rekommendera. Ja jag ska väl gå ut och blossa lite. Slutade med att röka i september och höll upp till mars ,men sen börja suget  igen. Men men. Ta nya tag senare igen (efter sommarn). Ha nu en fortsatt härlig kväll allesammans.

Torsdag 21/4 ska pröva att komma tillbaks igen ....

Kategori: Allmänt

Ja men då är det skärtorsdagen och är nu inne på min blogg för första gången på 14 dagar. Varför!!!??  Ingen förklaring faktiskt. Mycket tankar i huvudet tror jag. Vad som har hänt dom sista veckorna är väl inte så mycket. Neoh fyllde visserligen år den 9/4, min lilla snutt och allt. Så vill jag även tacka för alla era  gratulationer på min födelsedag den 18/4.Det värmde verkligen! Hoppas nu bara att man kommer igång igen. Tungt när man är i en svacka. Men det vänder väl. Hemma här är det endel att göra inför våran resa om 5 veckor. Alla längtar!! I går var Celine på skoldans och tycte det va jätte kul. Hon och en annan tjej vann nån av tävlingarna, pga att dom va så glada tydligen.Så dom vann lite godis. Kul för dom. Ja de vart nästan så man vart sugen på och dansa nu. Jag och Tanya jagar nu musik som vi kan ladda ner och ta med oss ner inför våra partykvällar. Alltid härligt att lyssna på bra musik. Ungarna älskar det allesammans. Idag satt jag och Tanya ute på altanen ,satt och prata och lyssnade på musik. Då kommer Estelle 6 år, börjar sjunga klockrent på denna engelska låt och säger bara,JAG TYCKER OM DENNA LÅT. Jag och Tanya tittar på varandra bara och flinar. Älskar att ungarna har fått det  intresset av sång. Hade likadant när jag var yngre, men det var självförtroendet som tryckte ner en. Glad att det är tvärtom med ungarna.T om Neoh står nu och diggar som bara den å. Nog om det. Ja annars e de väl inte så mycket som händer, jag ,tanya och tony sitter  nu och tittar på Die Hard 4,som man redan sett ett ANTAL gånger. Tar nu lite vin som jag vart rekommenderad på systemet, RIKTIGT GOTT måste jag faktiskt säga. Tack M. Jag hoppas nu att ni får en underbar påsk allesammans ,om nån läser detta alltså. Kram till er.

Fredag 8/4 ett väldigt tidigt inlägg....

Kategori: Allmänt

Men HALLÅ!!! Va är nu detta då!! Vakna upp och drog upp rullgardinen .Och va skåda mitt öga ,jo DET ÖSTE NER MED SNÖ JU!!!! Nu emigrerar jag alltså!! Jag är inte född till leva i sånt här klimat alltså.. . Men de är en himla tur att det är fredag iallafall. Även om det inte blir nån större skilldnad för mig heller. Längtar till att få börja jobba igen,så man kommer till ett normalt liv igen. Man blir lite koko att gå hemma hela tiden, men just nu är det bara att gilla läget. Hmmm va ska jag göra idag då, ja det gamla vanliga antar jag, städa,plocka ,tvätta och laga mat. Men middagen slipper jag göra iallafall. Vi äter ALLTID pizza på fredagar. Skönt att 1 dag i veckan slippa laga mat. Prata med min vän Nathalie i går som bor i Turkiet ,dom hade 18 grader varmt igår. Längtar att komma ner igen, tänk att vakna upp tidigt och gå ut på balkongen och sätta sig ner och bara NJUTA utav värmen. Nu snackar vi KÄRLEK!!! Min vän Catharina kommer även ner samma dag jag kommer ner och hon stannar 2 veckor.KUL!! Veckan efter kommer min mamma, syrran och hennes dotter ner och hälsar på.Mamma stannar 2 veckor och syrran 1 vecka. Då blir det väl nån godrink på balkongen på kvällen.eller 2 haha.Nä nu ska jag gå vidare. Hoppas ni får en bra FREDAG.

Torsdag 7/4

Kategori: Allmänt

Ja då börjar det  närma sig fredag igen. I morse var man trött , skulle kunnat ligga och dra sig i nån timme till. Vaknade tidigt utav en inte så rolig dröm, man får ju panik ibland   alltså . Hellst när dom är så verkliga. Som tur var den inte sann. Idag har man kikat över vad man ska ha med sig och tagit in väskor. Prov packa min väska, 23 kg på en gång. hmm inte bra. Ändå har jag inte handlat färdigt känns det som. Har väl tänkt att åka till Sundsvall en sväng på lördag och köpa några paket till Neoh som då fyller 1 år. Känns som att det var igår dom plocka ut honom till mig.  Denna känsla att få ett litet barn kommer jag aldrig att glömma. Det finaste man får vara med om. Ryser jag bara tänker på det. Ibland önskar man att man var yngre, men det är bara att gilla läget. På lördag blir det GRÄDDTÅRTA iallafall, då ska han få söla hur mycket han vill haha. Vädret var väl inte att hurra för idag precis, snöblandat regn och blåst. Så vi vart inne hela dagen. Sen börja man med middagen som vart stekt kyckling och ris. Neoh vräkte i sig.Drog i min arm varje gång han ville ha en ny sked. Tanya va en sväng här idag bara , åkte till sin pappa sen. Neoh gick och la sig kl 19.20. Sen dess har man inte gjort många knop heller. Kollade lite nyheter, stackars japaner säger jag bara. En jordbävning till på 7,1. Ja dom väntar ju att det ska komma ett mega stort skalv. Brukar komma vart 150 år där. Å tydligen e det beräknat ca nu. Bara vänta å se vad som sker och när. Fruktansvärt med dessa katastrofer . Skulle kunna lätt åka iväg och försöka hjälpa till med nåt. Synd bara att man inte har någon sådan utbildning bara. Annars skulle jag åkt för länge sen. Nä nu ska jag ta och dricka te och kolla på en ny film kanske . Ha det gott nu. På återseende  . Åter en ny dag i morgon.

Min lilla son Neoh!!

Kategori: Allmänt

Onsdag 6/4

Kategori: Allmänt

Tjing tjing!!! Jag måste bara börja, VILKET VÄDER ALLTSÅ!!! Vakna upp och förstog att det skulle bli kanon väder. Stressa upp för att hinna med allt viktigt frukost, städa och tvätten såklart. De blir en hel del tvätt kan jag lova i detta hus. Drog sig en snabb dusch. Neoh vaknade och jag och Estelle drog på han kläder för att vi snabbt skulle komma ut i det fina vädret. Väl ute på altanen så satt Neoh först bara och njöt. Man såg på han hur skönt han tyckte det var. Estelle va nu äntligen fri från febern sen i går , så hon drog fram en stol till sig. Även jag gjorde det. GUD VA SKÖNT DET VAR.!! Första riktiga vårdagen tycker jag. 15,5 i skuggan. Nästan all snö är borta nu. SKÖNT!!! Sen var det lunchdags och den njöt vi utav på altanen i värmen, det vart resterna sen i går. Korvsoppa och pannkakor. Dom mumsa i sig så glatt. Efter nån timme så kom lite moln så vi drog in. Började laga till middagen som vart köttfärsås och makaroner. Mycket annat har ej hänt idag. Alla dagar är nästan desamma för mig tycker jag. Sitter nu i soffan och njuter med en kopp te. Kikar lite på tv samtidigt. Hoppas ni har det gött å. På återseende.

Här fyller Nikita år. Den har hon firat i Turkiet varje år tror jag.

Kategori: Allmänt

Här hoppar Celine ,Nikita och en kompis i våran pool. Så härligt att se dom.

Kategori: Allmänt

Min lilla Neohs första utlandssemester. Här var han 8 veckor gammal.

Kategori: Allmänt

Mina stor tjejer klara för utgång!!

Kategori: Allmänt

Estelle kör dubbelt upp. Men kunde simma efter nån vecka.

Kategori: Allmänt

Lite sommar bilder kommer nu. Här ligger Celine och gottar sig.

Kategori: Allmänt

Tisdag 5/5.

Kategori: Allmänt

Ja då satt man här igen och tänkte skriva några rader igen. Gick väl upp vid 8.30. Min vän Nathalie som nu är i Turkiet och installerat sig där för denna säsong ringde och rapporterade lite från gårdagens bravader. Ja dom har det kul kan jag lova.Ska bli så härligt att träffa henne igen snart. Sen har väl dagen bara flytit på. Lunchen fixades. Vid ett tiden så började jag med att koka potatis och morötter för korvsoppan jag skulle göra. Tänkte vara ute i god tid nu. Sen började jag med pannkakssmeten. Vi tog torsdag idag istället. Estelle är lite piggare idag ,men det är inte fullt ut för henne än. Väntar väl nån dag till.Men idag har hon ätit bra iallafall, både soppa och pannkaka.. Skönt det iallafall. Sen kom Tanya hem efter en skoldag i Sundsvall. Varit på en liten shopping runda  och inhandlat en ny svart klänning till mig . Ska nu slappa lite här i soffan i min ensamhet. Hoppas ni fåren bra fortsatt kväll. Åter en ny dag imorgon.

4/4 fortsättning...

Kategori: Allmänt

ja då har kvällen kommit och det är så ljust och fint ute. Kollade termometern tidigare, 13 GRADER!!! Rekord än så länge denna vår. Så skönt när nästan all snö är borta. Trodde inte det skulle gå så fort. Va har jag gjort då!!?? hmm  jo ringde försäkringsbolaget ang. extra reseförsäkring. Det gick perfekt, fick ett pris för alla på 1.600 kr under hela tiden. Jag tog det på en gång, bra pris tycker jag. Efter det så har det varit städning och matlagnning som vanligt. Tanya kom hem från Sundsvall och visade sin nyinköpta klänning inför säsongen i Turkiet. Många känningar blir det. Sen hämtades paketet från Kicks som hade kommit, lådan full med solcremer och några mascaror till mig och Tanya. Har hittat min favorit mascara nu, Lancome Hypnose Drama.Lite dyr , men passar mig perfekt. Är så kräsen när det gäller mascaror. Väskorna kommer väga ton med allt detta vi ska ha med oss..Nog pratat om detta. Ja idag vart de hembakat igen, Tanya ställde sig och bakade kladdkaka. Men jag höll mig borta från den puhh. Sitter kollar på HALV ÅTTA HOS MIG. Laddar nu till klockan 21.00, EN BEBIS I MINUTEN.!!! Helt slut efter denna timme. Man lever sig in i detta så man nästan tror att man själv ligger där. Sen kommer då TÅRARNA forsande och då menar jag verkligen  är  FORSANDE!.Man är så lycklig som fått 7 friska barn alltså. man skulle behöva bli påmind om detta lite oftare när man t ex blir irriterad och arg. Vi har ändå bara 1 LIV.!!! Vi ska vara tacksamma. Nu ska jag sätta mig å fixa lite med min Spotify Premium, laddar ner music så vi har med oss när vi åker. Fillmer ska även läggas in på minne . Rätt mysigt att sitta på balkongen och kika på nån rulle när man inte orkar göra något annat. Ja men då äger jag bara ,På åter seende och ha en bra kväll om någon läser detta. Åter en ny dag i morgon!!

Måndag 4/4. Ett tidigt inlägg.

Kategori: Allmänt

Ja men godmorgon. Man har nu slagit upp sina blå och sitter med en kopp kaffe . Känner mig bara så glad. Kom på varför, SOLEN SKINER!!!! Sitter här med Estelle som idag är mycket piggare än igår. Så skönt. Inge roligt när barnen mår dåligt. Ja härom dan kom min ena dotter Nathalie hem och såg ut som en prickigkorv, ja då har hon fått nån allergisk reaktion utan sina tabletter hon åt. Så nu vart det en ny dos istället. Ja det är alltid nåt. Sitter nu och klurar på försäkringar inför resan,  mycket stök med det. Hemförsäkringen gäller ju endast 45 dagar , men vi ska va borta 60 dagar så vi måste lägga till försäkringar.Å de blir ingen billig historia ,men de e ett måste när man har ungar. Allt kan hända har jag lärt mig under dessa år man varit i  väg, hjärnskakningar,öroninflammationer,olyckor mm. Ja annars blir det väl att man sätter  igång med städning och tvättning igen. Ska nu förbereda lunchen för Neoh och Estelle. Idag blir det potatis ,morotter och köttbullar . Har nu sättit in lite bilder, man måste ju lära sig nångång. Skulle vilja fixa till min blogg med kort å så. Men ingen aning hur man gör. Måste höra mig för. Ha de så gött så länge i solskenet om någon läser.

Min dotter Tanya

Kategori: Allmänt

Min dotter Nathalie

Kategori: Allmänt

Mina 2 söner, Tim och lilla Neoh.

Kategori: Allmänt

Ja detta är jag då.

Kategori: Allmänt

Nikita i våran pool, bilden tagen från våran balkong

Kategori: Allmänt

Ett favoritställe utanför Manavgat.

Kategori: Allmänt

Estelle, Celine och Nikita utanför vårat boende i Turkiet.

Kategori: Allmänt

SÖNDAGEN 3/4

Kategori: Allmänt

Ja men då ska man väl kanske försöka sig på att blogga lite då. Söndagar!!! Vet inte , men ogillar dessa dagar. Vet ej varför, för alla dagar e de samma när man är mammaledig. Vi klev väl upp vid  9 i morse, Estelle kom ner och va fortfarande febrig stackarn. Har haft ont i halsen och haft feber i 3 dagar nu. Blir det inte bättre snart så blir det att uppsöka farbror Doktorn. Neoh var det full fart på,skratt och spring i massor. Överallt hela tiden!! Drar ut allt från skåpen. Kastruller och vispar ligger på topp nu. Ja vad har man gjort då, nja inte så mycket .Fixat med tvätten och städat som vanligt. Provpackat lite, mycket bagage blir det vi kommer att ha med oss på våran långresa. Alla längtar att få åka iväg, spännande !! Tidigare har vi varit borta 1 månad bara, men denna gång 9 veckor. Ungarna skulle nog kunna åka nu, haha.Men det är så härligt att se dom längta, pirriga redan. Våran resa börjar den 27 maj ,då sätter vi oss på tåget ner till Arlanda. Där vi sedan checkar in på SAS SKYCITY HOTELL. Så vi blir 1 dygn på Arlanda. Ungarna tycker det är skoj att vara där, finns endel att göra och känna spänningen krypa på. Sen myser vi väl till med lite gotta på fredags kvällen.. Skönt att man har folk som bor och tar hand om huset när man är borta. Lite att göra, både gräsklippning och hämtning av post. Nog pratat om detta, kommer att skriva mycket framöver. Nu på kvällen har vi fått nybakad socker kaka som Nikita bakade, mums!! Neoh fick smaka för första gången. Åhh va lycklig han vart. Lite uppvärmning inför 1årsdagen den 9 april. Då blir det TÅRTA!!!!  Nä nu blir det soffan en stund. God kväll!!